2022-09-16
「鱼事者」近日走进九龙区进驻旺角插旗🚩,有别于北角总店,旺角分店主打街头小食,以外卖为主,当然店旁亦设有立食区可以即时享用美食😋😋「鱼事者」顾名思义就梗系以鱼为主题,上至烧卖、薯条、下至面食类全部都系鱼肉🐟,原来以鱼肉为主食材都可以有咁多变化👍🏻👍🏻小妹今次就买咗几款美食番去做宵夜,店主仲好用心咁系纸袋都有自家设计,好可爱😍绵绵芝士汁吉列猪扒捞鱼面手掌咁大嘅吉列猪扒炸得超级酥脆又唔会成口油,鱼面比普通面底更有咬口弹牙,芝士汁偏浓稠好creamy 挂满每条鱼面,而且仲可以拣全份或半份,照顾埋细胃嘅为食猫又香又臭蒜油鸡球捞鱼面鱼面捞自制香蒜酱超有地道港式味道,蒜香味超浓郁偏重口味,全份嘅份量十足有成6粒大大粒嘅鸡球,仲有唔少青瓜丝加添清新同爽脆嘅口感「我要哂」小食拼盘拼盘有齐3款小食,双拼烧卖、咖喱鱼兵团、炸鱼狗肠,连鱼饼面系鱼仔形状好可爱😍,热狗肠就食得多,鱼肉制成嘅炸热狗肠就第一次,外层少少脆脆内里啖啖肉,好滋味😋黑白鸳鸯春卷陈皮烧卖另外仲加点咗两款小食,黑白春卷外层包咗一层腐皮炸得超脆身,陈皮烧卖系近日新增嘅新品,估唔到陈皮味好突出又几好味㖞,而且$10有4粒好抵
绵绵芝士汁吉列猪扒捞鱼面
又香又臭蒜油鸡球捞鱼面