2022-07-17 305 浏览
听人讲呢间系谭仔同南记混合体,春卷仲好食过南记,我就决定试吓!长话短说,我今次食外卖无影相,叫咗个简单春卷米线,云南酸辣小辣$39 + $3 (汤底) - $1 少米,外卖+$1,加3只霸王鸡翼$28。春卷份量好多!有4, 5条,我见到都吓一跳,每条都肥过南记𠮶啲,但口感比南记春卷实,我个人更喜欢南记春卷,但性价比九头鸟高啲,因为份量多!米线方面,我叫咗少米但一样好多,同屋企人无叫少米嘅一样,不过唔算系大问题,米线正常无特别。汤底方面,唔够浓,肉碎都算多,但又系味道比较清淡,唔值加$3,我下次会试埋麻酸再做review鸡翼就同谭仔土匪鸡翼味道差不多,大只少少,鸡翼我偏向钟意九头鸟,但真系唔大分别今次体验结论系虽然话系南谭混合体,但我个人都系钟意南记多啲,但九头鸟都唔差,性价比ok因为春卷多, 有兴趣可以试吓

春卷份量好多!有4, 5条,我见到都吓一跳

汤底方面,唔够浓