一向都认为鲗鱼涌冇咩美食可言,所以都好少呢呢啲地方。但系经过今次美食之旅,发觉呢条街有好多隐世美食。当日见呢间系食日式汤饭,图片好吸引,价钱亦合理,所以我哋就去咗呢间。除咗泡饭,呢度亦有居酒屋常见嘅小食,包括一些炸物,见到呢度有吉列蚝呀一定要试喇!吉列广岛蚝$58@3只睇落都几大只,重点粉浆唔厚。外皮炸得脆卜卜,能够做到金黄色确实不易。一咬之下,发觉原本的蚝也很大,蚝肉饱满,而且蚝味很重,十分好吃。皇帝蟹脚海胆汤饭$168 这是全店的皇牌汤饭,没有不试的理由吧!上面铺满海胆同埋皇帝蟹脚,都几多一下,好似唔洗钱咁。我试咗几啖,鞋脚味道非常鲜甜,海胆味道尚算鲜,跟生海胆的味道不是相差太远,朋友真系识拣。而当日冻冻地,都想食下呢个进补,想不到这里有这么养颜的食物,这就是鲍鱼花胶鱼肚鱼汤汤饭$138.份量超多,好似唔使钱咁,鱼肚花胶大约有四至六嚿。两旧的鲍鱼非常清甜,虽然细细只,但好有口感,饱满弹牙。鱼肚就发到好大,体积非常之巨型,索哂d汤,感觉有啲豆卜,海绵口感,无咩味。花胶还可以,黏性不算很高,煮得很林。用来养颜简直是一流。饮品方面是同午餐晚餐跟餐半价,我点了热饮沁甜花园$20 这是柚子和

饮品方面是同午餐晚餐跟餐半价,我点了热饮沁甜花园$20 这是柚子和玫瑰的组合,底下有些玫瑰花瓣,带有蜜味。再配上清新嘅柚子,味道非常清新。

朋友则点了蜂蜜桃园$24蜂蜜分子+白桃果醋。她的冻饮底下有些蜂蜜爆爆珠,我试咗一啖,味道系蜜糖味。平时饮开都系草莓珠或者芒果珠,呢杯真系特别。饮品嘅base系白桃果醋,酸酸哋有助消滞,味道非常清新。