2023-01-19 467 浏览
星期六下昼3:00黎到, 本来想食隔离Limewood, 点知人地够钟落场, 无选择之下拣左呢间, 估唔到有惊喜!我地仲想6点返去食Limewood, 所以呢度只系点一个pizza, 一杯咖啡. Ice Mocha ($38)只系一般, 不过天气咁热, 咩冻饮我都觉得好味. 想饮靓咖啡上楼上会好d.Pizza点左Estate ($220), 材料只有蕃茄片, 蕃茄酱, 水牛芝士, 不过味道真系不得了. 首先佢好多汁, 多到个批中间薄d既部份浸到淋左, 其实成个批都有小小水汪汪, 加上蕃茄片非常鲜嫰, 所以每一啖都系"鲜嫰多汁" - 唔多似食pizza会有既口感, 但系好正. 芝士有小小奶香, 同蕃茄一样比较清淡. 个批都系淡口味既, 有小小饼香, 但系冇炭烧味, 佢比一般既意色薄饼更薄, 连批边都系薄既, 质地都烟靭既, 我地两个人每人3份, 觉得食多个都ok, 完全冇压力. 总括而言, 非常回味, 好想快啲再黎食.后记: 第二次返黎已经转左menu, 冇左呢款. 我地点左个有烟肉, 磨菇同咸香芝士既Francese (~$220), 每样材料都好味, 但系就冇Estate咁惊艳. 另

Estate

总括而言, 非常回味, 好想快啲再黎食.
Baby Magarita
后记:

Francese
另外点左Baby Margarita (~$75), 价钱同尺寸都系平时既一半, 啱啱好够饱. 奇怪在批边有个"手柄",因为冇调味,好突显到个饼底好有质素.
2022-07-09