2023-02-28
讲起粥底火锅就会谂起锅心🤣呢日去到元朗分店叹海鲜😛套餐有三款选择,包括💫肉蟹+沙白蚬+自选5款海鲜 $218/💫 龙虾+沙白蚬+自选5款海鲜 $238同肉蟹+龙虾+沙白+自选4款海鲜 $268🤩套餐系2人分量+免加一~今次K就拣左头2款😚首先要拣左汤底先💁可以拣淡味啲既粥水/浓味啲既黄金猪骨汤,K就拣左粥水希望可以索多啲味🤣当日有7款时令海鲜选择,拣左鲍鱼、海虾、多宝鱼、贵妃蚌同😀按返menu上教煮既时间,好快就可以食到鲜味既海鲜😝两款套餐分别会有半只肉蟹🦀同半只龙虾🦞啲海鲜黎到都几新鲜,啲海虾仲弹下弹下🤣多宝鱼本身都惊多骨,但食落又唔会,啖啖肉咁,点一点豉油味道更加出~贝类就令个汤底更加鲜,基本上全部都开壳,无坏左既贝🤝不过可能有一两粒食落有啲沙,不过都ok的~主角肉蟹同龙虾都鲜味弹牙!另外每人可以自选四款配料,所以K就拣左佢地人气推介既自家制手打准山鸡软骨丸、莴荀、台湾地瓜丸、海鲜腐皮卷、虾饺仔、花胶仔、猪梅头片同蜂巢豆腐😚其实仲有其他特色配料好似台湾芹菜丸、台湾竹炭丸、水莲菜等都几吸引🤗鸡软骨丸口感好得意!加左鸡软骨系入面,食落系软淋中带点卜卜既咬口~台湾地瓜丸都唔错,里面真系
另外每人可以自选四款配料,所以K就拣左佢地人气推介既自家制手打准山鸡软骨丸、莴荀、台湾地瓜丸、海鲜腐皮卷、虾饺仔、花胶仔、猪梅头片同蜂巢豆腐😚其实仲有其他特色配料好似台湾芹菜丸、台湾竹炭丸、水莲菜等都几吸引🤗鸡软骨丸口感好得意!加左鸡软骨系入面,食落系软淋中带点卜卜既咬口~台湾地瓜丸都唔错,里面真系加左粒粒地瓜,地瓜好绵又甜甜地🤣同埋粒丸又加左啲黑芝麻咁,口感都好丰富~海鲜腐皮卷系一层腐皮包住鱼肉,都几好味
食到差唔多店员会拎粟米、芋头粒同地瓜粒过黎,直接放落去一直煮就ok🤣因为接住就到个精华~粥!粥既配料有冬菜、菜甫粒、芫荽、大头菜粒同猪油渣粒,店员会问你有无咩配料需要走,不过K是我要哂~~店员按客人要求既稠度煮好粥,试第一啖已经觉得好好味😋个粥本身已经索哂海鲜同配料既味道,加埋菜甫、猪油渣粒等,味道劲香好好味)