2021-01-16 73 浏览
喺香港好少食鳗鱼饭嘅专门店,之前经过淘大商场见到依间鳗鱼饭专门店成日都好爆,今日见到冇乜人排队就入去试吓,叫咗一个98蚊嘅鳗鱼饭,但原来下午茶时间会平$20 ,不过唔理啦好肚饿照叫咗,仲叫咗一个蕃茄牛肉乌冬,再加一个下午茶嘅小食,就系梅子鸡翼,都几特别,所以就可以分享一下。每个人入到去都会比嘅汤,面豉汤嚟嘅,都OK嘅鳗鱼饭对上一次食鳗鱼饭已经系好耐之前,我就本身好钟意食鳗鱼饭嘅汁嘅,已经嘅汁都好香,绝对唔会腥,$98来讲,份量都算唔错,唔会得一细旧蕃茄牛肉乌冬呢个乌冬呢就好香蕃茄汤味,个乌冬都系有啲弹牙𠮶只,不过我都系钟意食鳗鱼饭多啲哈哈。至于牛肉就正常啦,唔会太肥或者太瘦,都有好重嘅牛肉味。梅子鸡翼,呢样我又真系有啲喜出望外,因为原本冇谂过佢嘅鸡翼竟然有梅子味,出面又冇得食一样,佢又炸得好香,所以大家嚟食下午茶都可以叫下
每个人入到去都会比嘅汤,面豉汤嚟嘅,都OK嘅

鳗鱼饭

蕃茄牛肉乌冬
至于牛肉就正常啦,唔会太肥或者太瘦,都有好重嘅牛肉味。