2023-11-09 170 浏览
尖沙咀鸭肉专门店尖沙咀喱间新开既小店,主打鸭肉、牛三宝,主食可以拣饭/鸭葱油捞粗,试过佢既65度左右慢煮鸭片饭($68)同65度左右慢煮鸭片捞粗($72),鸭肉好多几乎铺满表面,食落嫩滑好香,几出色既,饭既话食落比较淡味,因为佢啲辣酱比得好姑寒😂(建议堂食可以比多少少啰),想食浓啲既就可以拣捞粗,整体香浓好多。牛三宝就包括牛腩、金钱肚、牛丸,卤得几入味,有种食车仔面既feel!有一点唔get既系,夜晚去到有两张四人枱都各坐左两个人,店员就叫我地要等,等左十五分钟后都冇人要走,喱个时候店员先执位比我地入座,最后就坐埋系四人枱到搭枱,咁就好搞笑啦,我地到底等个十五分钟for what呢?☺️
尖沙咀鸭肉专门店