2015-05-30 5033 浏览
对于新星真系不用多说,佢既流心奶皇包真系十年如一,无懈可击的好味.今次除左佢地既奶皇包及虾饺, 我想同大家分享系佢地既鸭腿汤饭.今时今日要食到鸭腿汤饭真系说易不易.要食到好味既就更加难上加难.十次九次都系会食到苦涩味, 而今次来到新星我都系见到附近台既食客差不多台台叫我才会够胆叫.鸭腿汤饭 + 鲜橙汁系一个set.饭未上台我先食下佢地既其他点心, 炸鱿鱼及七彩牛柏业我都系每次必吃既食物.炸鱿鱼最紧要系炸粉够薄及新鲜炸, 淮盐粉再加埋个口急汁真系无得输,喜欢新星既七彩牛柏叶系因为佢地巴柏叶够林及整碟都系柏叶.好啦, 食食下个汤饭上台啦.汤色通透, 热辣辣一大碗, 汤内有鸭腿, 冬瓜,排骨及小小陈皮.汤底清甜, 带小小陈皮香,好快就比我吸干.鸭腿多汁及够林很好食, 食完个鸭腿基本上饭我都唔洗食, 因为好饱. 所以个饭我系要打包走.很满足的一餐, 下次来既时候希望仲有黎个鸭腿汤饭set.

今时今日要食到鸭腿汤饭真系说易不易.
要食到好味既就更加难上加难.
鸭腿汤饭 + 鲜橙汁系一个set.
喜欢新星既七彩牛柏叶系因为佢地巴柏叶够林及整碟都系柏叶.

好啦, 食食下个汤饭上台啦.
汤底清甜, 带小小陈皮香,好快就比我吸干.
很满足的一餐, 下次来既时候希望仲有黎个鸭腿汤饭set.