2021-05-09 446 浏览
喺观塘开完会,因为无食lunch, 所以饿到傻咗,但又唔想求其是但食,跟住朋友因为曾经喺观塘返工,所以就醒起鸿图道有呢间Cafe。老实说,我一望到个餐牌系有少少觉得佢贵,但我系抱住一个想食好西嘅心态,所以我都放胆试一试!睇一睇Daily Special嘅Menu, 我哋就决定咗要,黑松露杂菌意大利饭同烟花女当然,我order之前系有问过佢烟花女系乜东档,佢就话系一个蕃茄底嘅意粉,有吞拿鱼、橄榄、洋葱,好啦,我就即管试一试!黑松露杂菌意大利饭,佢个白汁再配埋个饭嘅烟韧度,简直冇得弹,个大啡菇又系好好味,仲要已经切好,等你慢慢捞饭食,呢个饭我俾80分 烟花女意粉,就正如我头先所讲,蕃茄底加吞拿鱼加橄榄加洋葱加Chive, 好有喺外国食pasta嘅感觉,足料之余, 意粉亦都Al Dente, 不过其实本人系钟意食白汁多啲,所以呢个意粉,我只可以俾70分 😅跟餐叫嘢饮系好似有discount嘅,不过我略嫌呢个Americano太果味浓,我哋放都凉凉哋,佢会变酸,或者下次点Coffee果阵要表明心意,话俾佢哋知我钟意饮啲咩口味嘅Coffee, 话晒佢哋啲Barista都系获奖无数㗎嘛! 所以我都

黑松露杂菌意大利饭

堂花女

跟餐叫嘢饮系好似有discount嘅,不过我略嫌呢个Americano太果味浓,我哋放都凉凉哋,佢会变酸,或者下次点Coffee果阵要表明心意,话俾佢哋知我钟意饮啲咩口味嘅Coffee, 话晒佢哋啲Barista都系获奖无数㗎嘛! 所以我都想揾日落去净系叹咖啡 ☕️
2021-05-06
黑松露杂菌意大利饭