2023-11-06 441 浏览
行行下见饿, 见未到7点, 就不如衬未多人揾间小店食下饭先。因为本人系劲唔钟意等位。 转左入细街, 行到去睇下餐牌, 见到呢间十三姨 (白加士街)都岩食就入左去啦。我地2个人, 位都比窄, 有大背包就坐得唔舒服。一入黎店员会先俾你一人一杯茶同一客彩色虾片, 茶是以茶包浸泡, 有实体menu 用QR code 落单。我觉得有实册体menu 真系好好多。最后我地order 左一个面, 一个饭share。# 招牌十三飞 (安格斯牛肩胛, 牛肋条, 糖心蛋半只)以为佢sell汤底, 但又唔算浓,不过材料有安格斯牛肩胛、都几腍既牛肋条同半只糖心蛋, 份量okay。今次配阳春面, 我都知面系面粉, 但唔知系太淋定点, 个感觉好以食面粉。# 鹅肝煎蛋捞饭三块鹅肝1件大, 2件细, 煎得几香, 仲有只太阳蛋用来捞饭食。碗饭有少少辣既XO酱同炸香葱, 为呢碗饭增加左唔少味道同无咁单调, 始终系少𩠌多饭。因为呢碗多都干干地, 所以都要加佢枱上既饭汁。因为而家枱系一开2, 未必枱枱有饭汁/面汁, 服务员又唔识介绍, 所以有d 客人应该唔知有得加汁食。另外, 我地话share, 个服务员呆左, 我话想另外俾2

我地2个人, 位都比窄, 有大背包就坐得唔舒服。

# 招牌十三飞 (安格斯牛肩胛, 牛肋条, 糖心蛋半只)

# 鹅肝煎蛋捞饭

因为而家枱系一开2, 未必枱枱有饭汁/面汁, 服务员又唔识介绍, 所以有d 客人应该唔知有得加汁食。另外, 我地话share, 个服务员呆左, 我话想另外俾2只碗, 又问我地系咪要一只。其实都唔系得我地share, 其他人既碗亦以人头计。