2023-12-10
星期五既酒吧每一间都好热闹,Oyasumi一样坐满晒人,本身以为只系地舖,原来仲有上层,楼上空间好大,墙上挂上有关艺妓既画作,而且大到可以放桌球枱。电视播紧Kpop,但音乐系英文歌😂- 鸡串拼盘拼盘包括鸡翼、鸡肾、鸡软骨、鸡皮同免治鸡肉棒,鸡皮炸得非常酥脆,同时充满油脂。免治鸡肉棒都好惊艳,外脆内嫩,入面带有鸡软骨既口感,所有串烧味道可以媲美日式居酒屋既质素👍🏻- 猪软骨乌冬汤底系好浓郁既猪骨汤,不过略嫌咸左少少。猪软骨煮得好稔,肉质唔鞋,乌冬好弹牙。- 炸薯条外型属于幼身,同麦当劳薯条差唔多,但味道有过之而无不及,食到最后一条薯条都仍然好香脆,上面洒上紫菜碎,加上黑松露酱绝对系画龙点晴🤩我每次去到新既酒吧都会先饮经典鸡尾酒,如果好饮先会再叫餐厅signature鸡尾酒,我地分别叫左Margarita同Whisky Sour ,前者杯口粘上细盐,饮落好清爽,酒精浓度唔高。至于后者面头有一层蛋白,味道酸酸甜甜非常经典。总括而言,饮品好出色,下次一于试下餐厅嘅signature cocktail。食物方面都有惊喜,环境都好舒服👍🏻
- 鸡串拼盘
- 猪软骨乌冬