2020-11-12
元朗人气嘅串烧铺,之前听啲朋友讲话特登搭车入嚟食,今日终于第一次试。叫咗猪颈肉,牛柳,鸡柳。串烧本身已经烧好咗,所以大概5分钟左右就有得食。本身有啲担心佢烧好再翻热啲串烧会干,但系又冇事㖞。最好食非鸡柳莫属( $15 ),烧得岩岩好,脆边肉嫩多汁,非常香口,自家酱汁配搭一流,又唔会太咸。猪颈肉( $15 )呢个就冇咩特别,类似平时烧嘢食𠮶啲猪颈肉咁嘅腌料味道,切得比较薄,个人觉得串烧或者烧肉厚切系非常重要,因为咁样先可以食到个层次。牛柳( $15 )呢个价钱食牛肉就唔好期望有牛味啦,不过牛柳好淋身,太淋,少咗牛肉本身嘅质感,好似花园餐厅食嘅牛柳咁。整体我觉得鸡肉我系会再食嘅,其他就唔会啦,不过果然如传闻中佢嘅酱汁系最正,叫咗小辣都好辣,系齿颊留辣。