2021-07-27
鸡煲爆香又惹味,海鲜火锅新鲜又鲜甜,鱼与熊掌如何选择?Why not both? 两星期一次拍拖日,今次选址湾仔新南苑,鸡煲x火锅已非常吸引,仲要系放题,点可以唔一试究竟?180分钟任饮任食,共有3个餐可拣- 牛魔王餐、海鲜餐及至尊餐,唔洗问我就紧系拣海鲜餐啦,反正都有美国肥牛,样样都有得食先完美架嘛!一坐底拣汤底,5款可选,其中新鲜蟹锅花甲就系湾仔店限定,有只大大minion浸住温泉陪你打边炉🤩,但爱麻辣的人就拣左四川麻辣拼蕃茄龙虾🦞,一次过满足两公婆需要!先讲鸡煲😋我地拣左小辣,好快就上枱啦!店员一边响我地面前以大火煮熟,一面解释每1.5分钟炒1次以防痴底,大约7分钟就食得啦!一开盖香味扑鼻而来,呢个「鬼马鸡煲」除左鸡,仲有油炸鬼,吸哂鸡煲D精华,系好味的但未够淋,相信淋d会更正!讲返主角鸡肉,肉嫩多汁,骨肉分明,整体唔算太多骨,个汁好惹味,鸡肉亦相当入味,食完极之开胃,差不多食哂会有店员问需唔需要添食,但仲要品尝鲜味火锅唯有暂别鸡煲🥺未讲海鲜锅前要先大赞店家每枱附送的冰镇鲍鱼,口感极佳,弹口非常,最赞是个酱汁,而家讲起都相当回味!海鲜拼盘以冰鲜上枱,目测都好新鲜,全盘有虾、有鱼、
先讲鸡煲😋
海鲜拼盘以冰鲜上枱,目测都好新鲜,全盘有虾、有鱼、有蚝、大蚬、青口及扇贝,每样渌熟都鲜甜弹牙,果然新鲜!
你以为得咁小野食?又错啦~仲有一大张火锅菜单比你慢慢点,点完食哂可再点,点解可以咁抵食架?
食饱仲有甜品等住你!牛奶奶冻,又滑又好味,绝对是满足的一餐!会再encore无误!