2020-07-05 932 浏览
大埔有间人气泰国海南鸡饭店,入面除了海南鸡饭外,花雕酒醉虾都系我每一次必食的,老公知道我喜欢食醉醺醺的食物,所以他推介我食这小店的人气“药膳醉鸡米线”啦😋!今次系我们2夫妻第二次食,二次都系老公买回家同我一齐食,店员会主动把热汤及米线分碗装及主动介绍食物👍👍👍!今日我们2夫妻都系食药膳醉鸡米线,因为鸡件好多,每次都系有乒乓球咁大件,有8件,所以我们各另配一个配菜就够,老公配肥牛,我就配牛腩,估唔到今次我地今次的鸡件有翼尖、鸡翼及鸡脾肉,而牛腩系q弹肥瘦平衡的坑腩啊😍!鸡件本身已浸到鸡骨都入晒味,鸡件及牛坑腩浸系热的醉鸡汤入面超正呀!仲有必食系炸骨鱼皮,炸到薯片咁脆(唔会系其他店食炸鱼皮了)👍😋,连指天椒豉油及蒜油辣椒都系店主自制,劲惹味!我们今日第一次试埋卤水拼盘,有猪肚、猪肠、粉肠及猪耳,入晒浓香卤水味,必食架😍😍😍!
2人药膳醉鸡米线套餐
药膳醉鸡米线(配牛腩)
醉鸡有鸡味,鸡骨入晒汤底味😍
有翼尖、鸡翼及6件鸡脾肉😋
药膳汤底
炸骨鱼皮😍
炸骨鱼皮😍👍
卤水拼盘😍
配牛坑腩
2020-07-05
15 分钟 (外卖自取)
2人药膳醉鸡米线套餐
药膳醉鸡米线(配牛腩)
醉鸡有鸡味,鸡骨入晒汤底味😍
有翼尖、鸡翼及6件鸡脾肉😋