2020-10-08
呢间系温哥华过江龙班戟专门店,店舖分上下两层,侍应就带咗我哋去楼上坐。楼上座位宽敞舒适,挂满美国风poster,跟足温哥华总店嘅style。❤️ St. Jacques 黑松露香煎带子法式薄饼$139面头有两块煎香咗嘅带子,同少少黑松露酱。带子表面系焦糖色,软嫩多汁,富有牛油香。个crepe厚薄适中,松软烟靭,蛋香浓!估唔到呢个薄饼非常足料抵食!切开完一半将饼皮揭开,已经见到入面有十几粒珍珠带子,配上香浓黑松露芝士酱同蘑菇碎,相当浓味同creamy!食得多有少少漏。两个人share啱啱好!好食度:⭐️⭐️⭐️✨(3.5/5)❤️ Cheesecake Strawberry 芝士蛋糕味草莓薄饼 $89外表睇落平平无奇,但饼皮内有好多士多啤梨!佢哋采用新鲜士多啤梨🍓,可能因为唔系当造关系,有少少酸。个crepe特别之处系用cream cheese 取代一般忌廉。整体嚟讲,我觉得偏酸,无大家讲到咁好食。好食度:⭐️⭐️✨(2.5/5)❤️ Nunshen tea - Hawaii Cocktail 水果茶$38估唔到上枱系一杯热水,要自己落茶包!😂茶包本身选用咗多种热带水果,有菠萝,芒果,柠檬,犬蔷薇和葡萄
好食度:⭐️⭐️⭐️✨(3.5/5)
好食度:⭐️⭐️✨(2.5/5)
估唔到上枱系一杯热水,要自己落茶包!😂茶包本身选用咗多种热带水果,有菠萝,芒果,柠檬,犬蔷薇和葡萄干。色泽亦都充满咗夏威夷鲜艳色彩!饮落酸酸地,中和芝士味嘅漏。
好饮度:⭐️⭐️✨(2.5/5)
餐厅推荐度:⭐️⭐️⭐️(3/5)
甜薄饼比咸薄饼略为失色,建议大家食佢个黑松露香煎带子法式薄饼,值得一试!