2022-07-08 1281 浏览
摄取盐份太高, 唔讲咁多喇, 直入食评👇🥢椒盐九肚鱼$75外层脆粉浆唔太厚, 炸得脆口热辣辣, 椒盐洒得刚刚好唔会太咸, 九肚鱼嫩滑无骨, 炸得清爽唔油腻🥢虾蟹枣$138💀每样四粒嘅虾枣蟹枣, 卖相唔算靓, 不过新鲜炸得热辣辣, 外皮干身唔油腻, 先讲下蟹枣, 蟹枣食落有姜味, 蟹肉唔算多唔鲜甜, 馅料冇肉汁比较干身; 至于虾枣系几爽弹有肉汁, 不过呢碟虾蟹枣嘅盐度超高啰😣🥄蚝仔肉碎粥$50💀内里嘅蚝仔肉碎嘅份量超丰富, 再配埋冬菇丝及葱花食落唔错, 不过衰在汤底盐度超高, 影响咗蚝仔肉碎嘅鲜味😩🥄方鱼瑶柱肉碎粥$50💀瑶柱及肉碎份量都几多, 不过方鱼就比较少得几粒, 同一个通病, 汤底亦都超高盐度😖茶钱十八蚊一位, 本身佢有餐前小食, 不过喺可以唔要嘅, 所以就悭番廿几蚊🤑除咗椒盐九肚鱼嘅调味系适中之外, 其他食物都觉得盐度超高, 食咗一餐之后, 大概可以一个礼拜要食减盐餐👻😅🤣☠️另外, 我哋系晚餐第一轮入座的, 所以理论上晚饭前应该清洁过地面, 但系发觉地毡上超多食物碎屑及污糟物, 卫生程度非常一般👎鱼坚总评性价比 2👍(以5👍为满分)
摄取盐份太高, 唔讲咁多喇, 直入食评👇

🥢椒盐九肚鱼$75

🥢虾蟹枣$138💀

🥄蚝仔肉碎粥$50💀

🥄方鱼瑶柱肉碎粥$50💀

鱼坚总评
性价比 2👍
(以5👍为满分)