2023-03-28
早前误打误撞俾我哋发现到呢个promotion 啲相都影咗一排㗎啦 不过都想同大家分享返 台式小食劲多选择原来平时食性价比都几高❣️日本JA全农和牛嘉年华 - 日本一鹿儿岛黑牛套餐 $598/两位我哋拣咗药膳汤底 药材红枣肉块越煮越入味 养生得嚟仲要冇平时𠮶啲咁热气开波之前每人都忍唔到饮咗两碗🥢鹿儿岛黑和牛人头一碟 一份有10片 都几大块下 我哋就系比呢个吸引咗入嚟㗎咋渌一渌就食入口即溶好绵好正 逐少逐少食慢慢享受 可以幻想自己置身日本 🥢肉类食完重点之后 仲可以狂嗌肉㗎而且选择都几多 分别有美国极佳牛肩胛肉 澳洲特选牛肉 上选安格斯牛肉 美国牛板腱 牛胸爽 美国猪梅花 纽西兰羊肉袋 阿嬷烧酒鸡🐥我哋第一次试牛胸爽果然物如其名 煮咗好耐好长时间依然保持爽口🙈因为我哋系药膳汤底嘅关系 嗌咗烧酒鸡加落去试试 果然几入味 药材味中带点酒香 十分唔错🥢海鲜呢个价钱有得食埋海鲜真心唔错 海班片 鲷鱼片 墨鱼仔 海虾🦐 海蚬 墨鱼滑 鱼青滑 任嗌任食超推海班片非常嫩滑 另外鱼滑煮耐左唔记得捞起咬时依然弹牙钟意食嘅朋友真系可以食多几份 海
鹿儿岛黑和牛
鹿儿岛黑和牛
🥢鹿儿岛黑和牛
🥢肉类
🥢海鲜
超推海班片非常嫩滑 另外鱼滑煮耐左唔记得捞起咬时依然弹牙钟意食嘅朋友真系可以食多几份 海蚬食落无沙粒 粒粒都打得开 颇鲜甜好味
🥢台式小食
见到打边炉任食都已经咁多选择 估唔到出面美食吧完全系比小食包围住台湾鸭血 逢甲米血糕 十三香卤三宝 小笼包 古早香肠 三杯豆芽 酥炸花枝丸 香芋地瓜圆 药膳鸡脚 全部任食
想话个卤水煮得超级入味 豆腐鱼蛋猪脚萝卜全部都由外渗到内咬开中间都有卤汁喷出嚟 而鸭血煮到麻麻辣辣 好好味 仲装咗啲返去等佢汤底度熬汤添
🥢饮品
除咗一般果汁汽水 佢仲有自家泡制嘅茶饮🍵当日有玫瑰红茶 栀子花绿茶 桂花乌龙 三款 啱晒好似我呢啲唔钟意饮甜嘢嘅人
🥢甜品
有香港本土品牌Cocoberry 雪糕嘅港式奶茶 冲绳海盐🍦同埋韩国MELONA 芒果 蜜瓜雪条 都算有诚意 唔系一般放题𠮶啲雪糕 糯米糍
事后睇返原来平时都有和牛任食㗎 只不过产地会系澳洲🦘同今次期间限定嘅日本牛未必一样 但谂返起咁多台式小食任夹任食好爽 未飞到台湾之前就过嚟顶吓瘾啦