2024-01-03
同老公一早入咗长洲行吓下,去完小长城之后,我哋系东湾路见到一间cafe门口几吸引入咗去试吓🥰。店内摆放左好多鹿角蕨🌿,系一间以鹿角蕨为主题的Coffee shop ,呢度好特别系一张枱都冇架,可以拎住杯啡/ 食物一边食一边欣赏下D植物。我哋叫咗2 款咖啡都系佢哋嘅signature 🤎陈皮咖啡🤎店主好细心讲定比我地知,陈皮咖啡唔需要饮管也不用搅匀,等30 秒后陈皮粉沉淀,就可以直接饮,饮到个层次感丰富,陈皮味几出,同tonic几夹,有种清新感觉,果然系招牌。🤎蜜渍柠啡🤎用咗佢地自家制的蜜渍柠檬,估唔到呢个柠啡酸酸甜甜咁几好饮。💛芝士蛋手抓饼- 肉松、磨菇 、沙律酱💛💛芝士蛋手抓饼- 粟米、磨菇 、蛋黄酱💛呢个手抓饼比想像中出色,个饼皮煎到好酥脆,一拎上手热辣辣,本身个手抓饼已经包咗芝士同埋蛋,其他馅料可以自选另加,酱汁也可以选。D馅料好丰富,估唔到呢度除咗咖啡个手抓饼都好有惊喜。💚S’mores Cookie 🍪-Chocolate/Matcha💚Cookie 咬落去口感微脆,中间棉花糖软化后系有少少似麻薯咁烟靭感觉带点甜,第一次试觉得很特别。
我哋叫咗2 款咖啡都系佢哋嘅signature
🤎陈皮咖啡🤎
🤎蜜渍柠啡🤎
用咗佢地自家制的蜜渍柠檬,估唔到呢个柠啡酸酸甜甜咁几好饮。
💛芝士蛋手抓饼- 肉松、磨菇 、沙律酱💛
💛芝士蛋手抓饼- 粟米、磨菇 、蛋黄酱💛