2010-01-29
又系湾仔呢个站落车啦, 是日星期一, 想食饱D, 就黎个麦当劳既good morning. 其实呢个麦当劳既good morning, 我间唔中都会食. 只不过老是在写过又写过的金钟麦当劳购买, 实在不想常常写同一间老麦. 今次系湾仔熙信呢间老麦买到, 当然要写番一篇, 以示敬意.麦当劳早餐时段, 我最喜欢的, 就是热辣辣的热香饼. 细细个已经喜欢食, 到而家成30岁人, 对呢个热香饼既热情, 一点也没有减, 只不过是少了一种渴望而已. (因为经常有机会食到....)香软的煎饼, 自己是很难整得出咁松软的, 虽是拿到公司台上才食, 但一样咁热, 牛油一放落去, 即溶, 再加适当份量的糖桨. 非常之惹味啊....而家包餐送埋的一块猪柳扒, 系热香饼既威风之下, 一点也不显眼.早餐篇, 最重要就是这热香饼, 非常希望佢万世不变.
早餐篇, 最重要就是这热香饼, 非常希望佢万世不变.