2015-05-13 143 浏览
前排系FACEBOOK见好多朋友仔都试左麦当当新推出嘅抺茶雪糕,不过因为早排未病好,所以一直都冇有得试。早几日见小小猪返学乖乖,我又病好左,所以两母子就去试新嘢啦~FACEBOOK朋友仔嘅食后感都系有赞有弹,所以都心大心细,唔知好唔好食。不过平平地都系$5,所以就抱住一试冇坏心态试吓啦~食落好唔好味?当然...同大牌子嘅抺茶味雪糕相比个抺茶味可能唔够浓。不过我个人就觉得个味道唔错,都几啱我口味,因为食落都好香抺茶味,而且一啲都唔苦涩味。加上平平地过下口瘾都不失为一个好选择呀!哈哈...唔止我觉得好食,就连小小猪都食唔停口呀~自𠮶次同小小猪试过抺茶雪糕之后,今日行过麦当当,见抺茶雪糕又有新款式,所以又走入去八卦一下,原来出左啲新地款呀~哈哈哈...见有新嘢我当然又嚟试下,所以就叫左一个抺茶新地啦~OH....原来将抺茶雪糕再加上朱古力酱个味道系冇纯抺茶雪糕咁好食,因为啲朱古力味就真系太劲了,完全盖个晒抺茶味。所以原本都打算下次试抺茶麦旋风,依家都唔敢啦,都系食返完味好啲!不过我都不法奇想,如果将抺茶雪糕改配红豆酱,我谂一定会好食好多,希望麦当当会有机会推出依个配搭啦!

不过平平地都系$5,所以就抱住一试冇坏心态试吓啦~

外卖自取