2018-12-18 2642 浏览
岩岩系新蒲岗食完晏奏,散下步𠮶阵见到新开左一间叫理想饼店嘅新式面包铺。对于好钟意嘅面包嘅我,即刻入去睇睇有冇咩岩。铺头店内装修几靓,用木为主题,而且店内环境几干净。面包有部分会用独立透明袋包装好,方便客人拎,感觉上干净。总共买左3款包。1. 朱古力软心包 ~$8.0-8.5买嘅时候,店员先会突登zit啲朱古力cream落去,确保cream嘅新鲜程度。首先想赞下个cream份量几多,占左1/2个包。但呢个包系妹妹食,对于佢超钟意食朱古力系列嘅包的人,佢觉得有啲失望,因cream嘅朱古力味唔太浓,个味道好似食紧盒装嘅朱奶味。2. 迷你朱古力鲜奶球同迷你墨西哥包 $10 3个- 朱古力鲜奶球本身比较硬,可能因为有朱古力coating系面,所以我食𠮶阵要用微波炉叮一阵先会软身,味道正常,同便利店𠮶只鲜奶球味道差唔多,呢个多左少少朱古力味。- 墨西哥包整体一般,上面层皮淋身同颇油,味道一般,没有特别。3. 唔记得叫咩名 $9肠仔味道几好,好似厨师肠,个包几软熟,但上面白色嘅酱冇咩味,食唔出食沙律酱定咩,同埋个包买嘅时候,系透明胶袋见到个包嘅底已经出左啲油,少少影响左个包嘅外观。总舍黎讲,价钱以新

总共买左3款包。
1. 朱古力软心包 ~$8.0-8.5

2. 迷你朱古力鲜奶球同迷你墨西哥包 $10 3个

3. 唔记得叫咩名 $9

总舍黎讲,价钱以新式面包铺店黎讲系okay,包种类都适中,至于食过嘅面包味道就正常。