2024-01-11 52 浏览
估唔到呢间铺头唔止有拉面食,仲有其他唔同野食,环境都几好,都系传统日式餐厅既装修。今次食咗款咖喱吉列猪扒饭,真系令我难忘🤤。先讲下个咖喱汁,香气浓郁而且岩岩好辣度,够哂香滑,食落去暖笠笠好满足😋。猪扒炸得金黄酥脆,啖啖肉感,外层酥脆不油腻,入口即溶,同咖喱汁嘅搭配真系绝妙。饭仔又软又香,吸收咗咖喱汁嘅味道,每一啖都食到咖喱同猪扒嘅香味,太满足喇!😊整体黎讲,嚟紧又香又惹味嘅咖喱吉列猪扒饭,系一个可以满足我个肚同五官嘅好选择,真心推介比大家!下次仲想再嚟食!朋友食佐一个味噌鸡扒拉面,味噌鸡扒拉面真系够晒水准🔥。汤底味噌味浓郁得黎又唔会太咸,浓浓嘅日式韵味,饮落暖笠笠,好舒服😌。鸡扒煎得啱啱好,表面煎到微微嘅金黄色,鸡肉保持咗多汁同柔嫩,加上啲味噌腌汁,真系完美无缺。拉面嘅面条Q弹得嚟唔会太硬或太软,每一条都吸收咗汤底嘅精华,啖啖都系味道👍🏼。做为日本料理嘅爱好者,呢碗味噌鸡扒拉面真系满足到我,食得出厨师嘅用心同对食材嘅尊重。下次再同朋友嚟食,一定要推荐佢哋试吓呢碗令人回味无穷嘅鸡扒拉面!饮品我地饮佐仙草鲜奶同芋香芋泥,仙草鲜奶用佐3.6牛乳,奶味特别浓,口感特别滑,仲有滑捋捋既仙草,成个
饮品我地饮佐仙草鲜奶同芋香芋泥,仙草鲜奶用佐3.6牛乳,奶味特别浓,口感特别滑,仲有滑捋捋既仙草,成个口感都好好呀;芋香芋泥就软软绵绵,口感绵密,芋味超浓呀!😗