未黎前一路以为呢间餐厅系主题餐厅, 绰头嘢. 所以一直冇兴趣试. 后来有同事话d 拉面其实几好食, 有晚就黎试左.入面原来都几细. 三尖八角令我谂起d楼盆呃鬼嘅钻石型厅. 坐bar枱可以睇住师傅整面, 高櫈惊喜地舒服. 本来想食季节限定的担担拉面, 但谂下第一次黎都系叫正常汤底试下好d. 响冇哂味噌汤底下叫左豉油汤底.面黎到觉得好似几细碗. 料冇乜, 䈡, 几条笋同一块肉, 冇蛋 后来食左轮先发觉面都几多. 个人其实麻麻豉油汤底, 但呢个几啱我口味, 汤底几香, 咸味适中, 带少少甜, 唔算油. 面身偏硬, 面属幼身但好在唔会太幼, 太幼挂汤太多会太咸. 肉肥但不太过份, 肉质有d鞋但胜在切得薄. 葱唔够多. 笋冇乜特别.装筷子柜桶内有张简介讲佢地由汤底至制面都好认真.总结: 碗面真系算几认真, 面几好可惜块肉麻麻. 加上价钱贵. 拉面铜锣湾大把选择, 未必会再返黎了.
装筷子柜桶内有张简介讲佢地由汤底至制面都好认真.