2024-12-13
好差嘅体验, 先讲食物,牛腩汤完全冇牛味,猪大肠直情好似食一片冇味嘅薄片😂 车仔面最简单嘅面亦都唔爽口,我哋分别叫咗两个面,两个都唔好食。赢系赢喺装修摆设,同埋唔算贵,学生level OK,如果十分满分,我觉得嘢食水准系三分。员工大致上都有礼貌,系一位特别说话唔客气,冇笑容都唔紧要喇,我明白饮食业辛苦(虽然冇人逼佢返工),同行有两位老人家, 当时大约1:45,多人系理解, 我哋喺门口等嘅时候,我见入面有四张凳仔,上面放咗外卖盒,所以我都冇要求问可唔可以老人家坐喺𠮶度等,但系门口一入去左手边有一张空咗嘅櫈仔,我问佢老人家可唔可以攞嚟坐,佢竟然话唔可以🫥 其实我都有少少著😅但系另外一位waitress就nice好多就话虽然我哋四人枱, 但系其中两张吉嘅两人枱, 老人家可以坐住先。跟住到最终开始食嘅时候,我哋系三个人叫咗两碗面 (一位后join),唔客气𠮶位又走嚟大声语气好差甘讲 「唔得呀! 呢度有最低消费」有最低消费唔紧要,但可以客气啲讲,佢讲嘅时候好似我嚟攞佢著数咁!我咪问佢最低消费几多钱一位啰,因为我哋又叫咗好多𩠌又有饮品,加埋都应该够。跟住佢无动于衷,冇帮我计,就咁企喺度望住我自己数
跟住到最终开始食嘅时候,我哋系三个人叫咗两碗面 (一位后join),唔客气𠮶位又走嚟大声语气好差甘讲 「唔得呀! 呢度有最低消费」有最低消费唔紧要,但可以客气啲讲,佢讲嘅时候好似我嚟攞佢著数咁!我咪问佢最低消费几多钱一位啰,因为我哋又叫咗好多𩠌又有饮品,加埋都应该够。跟住佢无动于衷,冇帮我计,就咁企喺度望住我自己数手指😅 最终其实系争三蚊就够,求其加多个𩠌都ok,但佢态度好差,我另一位朋友就决定离场,而叫咗面嘅我哋就求其食咗啲𩠌就走咗喇,因为都几难食。
究竟点先可以做到做车仔面,但系牛腩汤冇牛腩味,猪大肠冇猪大肠味,重点系个面唔爽, 唔爽!仲衰过喺外国s唐人街食嘅quality。
但如果系揼出嚟畀人打卡嘅,咁ok Go ahead。真系为咗食一碗靓嘅车仔面而去, 就唔好喇。