2024-09-14 423 浏览
有水準車仔麵堂食三餸車仔麵魷魚,招牌豬手,雞翼,今次揀左清湯,豬手真係好好味,差唔多次次黎食都會點一份,環境裝修懷舊,可以睇到老香港既年代,尤其係條紋枱椅,好有年代感
有水準車仔麵
堂食三餸車仔麵
2024-09-01
2024-09-12 523 浏览
喺荃灣 , 有好多唔同餐廳嘅賣車仔麵,而三不館係我食過以黎最好味最抵食嘅車仔麵。 如果想搵下,懷舊嘅氣氛, 可以到路德圍附近嘅三不館, 餐廳掛咗好得意嘅招牌, 好適合三五知己去打卡。 另外都播放住好多懷舊金曲, 好個隱我食過唔同嘅湯底, 今次就諗住食 清湯, 試下原汁原味。嚟到份量都唔少, 配料都比很多, 對女士嚟講絕對夠食。 佢嘅蘿蔔鮮甜可口, 豬頸肉又爽暖嫩, 最好味係魚蛋, 可試到昔日嘅陳皮魚蛋味道。 雖然一碗車仔麵價錢唔係好貴, 但職員嘅態度都很好, 地點有就腳 ,很值得過來吃!

我食過唔同嘅湯底, 今次就諗住食
清湯, 試下原汁原味。

好少比食評,不管好唔好食。但這家奇葩店的服務態度已經超越佐我的認知同底線!希望可以幫到其他人,尤其是帶小朋友的朋友,避免誤入中伏!-朝早11點幾落緊雨,啱啱開門無乜人。兩公婆總共點8個送,交單時,店員指住個“每人最低消費兩送麵”的要求個4歲小朋友都要點。-我哋話小朋友食唔到咁多,叫多D送分比佢。跟住店員hard sell,要求點多個小食比小朋友食……僵持佐幾秒之後,老闆行過來,話都差唔多喇,點多杯野飲喇……我們奪門而去,永不幫襯!-今時今日咁嘅服務態度,真係唔掂!服務態度如店名,I don't care!
2024-09-07
2024-09-02 680 浏览
成日經過呢間三不館車仔麵其實經過幾次都覺得佢好香但成日諗住夜晚食清啲就冇試到今日終於的起心肝試試佢首先我叫咗個沙嗲湯底湯底真係好濃郁 沙嗲湯底都好結身但覺得車仔麵啲餸料就冇咗啲香港原味道我今次叫咗豬頸肉同埋魚腐兩個餸都冇咩特別 都唔係好入味不過食車仔麵一定要配油麵如果計沙嗲湯配油麵我就覺得好出色啦朋友叫咗蕃茄湯底 牛腩同豬肉丸試咗佢個湯底都幾好味餸我就無試啦 但朋友都話幾好味小食就叫咗花枝餅 熱辣辣好好味🤤🤤
成日經過呢間三不館車仔麵

試咗佢個湯底都幾好味
餸我就無試啦 但朋友都話幾好味

小食就叫咗花枝餅 熱辣辣好好味🤤🤤
2024-08-21 536 浏览
裝修有少少懷舊feel必試濃香沙嗲湯底+豬頸肉貢丸牛腩河粉暫時係我食過香港最好食嘅車仔麵,沙嗲味超濃, 豬頸肉好香,河粉係窄身嗰種唔會一夾起就斷晒,反而滷水雞翼尖就麻麻哋
裝修有少少懷舊feel
必試濃香沙嗲湯底+豬頸肉貢丸牛腩河粉

• 車仔麵
近年市面上充斥著一堆打著老香港味道的店鋪,這間三不館是其中一間。講真味道係唔差,但就唔係老香港車仔麵果種混雜各種滷水+咖喱+腩汁嘅味道。所謂的招牌辣汁湯底,完全唔辣又唔香整體來說,如果去開荃灣,可以係醫肚嘅車仔麵鋪,但絕對唔係會令你覺得會回味想一去再去果個level。個人感覺係路過可以一試,但絕對唔需要專門去試食的稍為不錯的車仔麵

所謂的招牌辣汁湯底,完全唔辣又唔香

2024-08-11
2024-08-07 374 浏览
身為荃灣街坊的我,要揾一間合格的車仔麵店並不容易。千色車仔麵水準越嚟越差,榮安小食又不太合我口味,但位於登發街的三不館車仔麵,叫做冇得選擇之下嘅選擇。環境雖算不上頂級,但都算清潔舒適,更有播放著懷舊的廣東老歌。口味方面,我最愛他們的辣菜脯和麻辣椒油,特別醒神開胃。但說實話,份量有點偏少,一碗面對女士來講都未必食得飽。而且,這樣的價錢配上這樣的分量,確實有點不太物有所值。不過,對於缺乏選擇的荃灣街坊來說,三不館車仔麵已算是不錯的選擇了。雖然不算頂級, 但叫做可以頂下車仔麵癮。

2024-06-22 739 浏览
叫左3送分量好少冷氣又壞食到成身汗湯底無味,就咁俾d麻辣汁就算唯獨蘿蔔好少少,其他嘢食都唔得,豬頸肉剩係得3塊,環境都一般下次都未必會幫襯好失望,唔怪得咁少人啦。
叫左3送
分量好少
冷氣又壞
食到成身汗
湯底無味,就咁俾d麻辣汁就算

下次都未必會幫襯
好失望,唔怪得咁少人啦。
夜晚喺路德圍行吓睇吓有咩食就見到呢間久仰大名嘅三不館,一於入去試吓成間鋪嘅裝修都行住一種懷舊嘅港式風格,配埋盞鬼嘅「祖傳三代,現為第一代」,望住啲裝修即刻覺得啲嘢食都會好好味。唯一要講吓嘅係大家都係坐摺凳,真係冇咁好坐~叫咗兩碗麵,特別覺得滷水豬大腸好出色,入味得嚟唔會有臭味。另外個魚腐都好掛湯好正不過個橙色蝦卷就唔太推薦啦,有少少蝦味但係都係食緊一舊麵粉咁建議可以試其他。另外見到餐廳新出品嘅自家製奶茶,一樽要22蚊有少少貴,但係唔係即沖所以唔會俾冰溝淡,一於試吓佢!一飲又真係幾正,茶同奶嘅比例啱啱好,係好香濃嘅奶茶。

建議可以試其他。

2024-05-29
  • 三餸一麵
2024-05-04 761 浏览
間中會想食下車仔麵,呢間新式車仔麵環境比舊嘅舒服啲,而且湯底有麻辣/蕃茄/沙爹湯等等幾特別幾正😋 兩餸麵 $36 三餸麵 $45 四餸麵 $54配料方面推介🌟咖喱魷魚:好爽口入味~🌟醬燒豬頸肉:夠冧身~🌟豬紅:幾鮮甜同滑~📍三不館車仔麵🍽️ 7.6/10荃灣登發街10號地舖旺角豉油街15號萬利商業大廈地下4-5號舖大埔廣福道88號地舖觀塘巧明街104號地下A4號舖

兩餸麵 $36 三餸麵 $45 四餸麵 $54
配料方面推介
🌟咖喱魷魚:好爽口入味~
🌟醬燒豬頸肉:夠冧身~
🌟豬紅:幾鮮甜同滑~

📍三不館車仔麵
🍽️ 7.6/10
荃灣登發街10號地舖
旺角豉油街15號萬利商業大廈地下4-5號舖
大埔廣福道88號地舖
觀塘巧明街104號地下A4號舖

2024-05-01 590 浏览
呢間車仔麵裝修好靚,雖然裏面係坐摺櫈,但光鮮得嚟又係大排檔FEEL,唔錯。兩餸一麵 $37醬燒豬頸肉 +咖喱魷魚 鮮製油麵 :醬燒豬頸肉入口有燒過嘅香。咖喱魷魚爽滑,咖喱汁香辣濃郁。滷水鮮豬大腸+懷舊牛腩 鮮製油麵:豬大腸滷得入味,無豬臭味,質感爽口。牛腩滋味濃郁。金牌麻辣汁湯底:揀咗小小小辣,辣味將成碗麵提升咗去另一層次。

兩餸一麵 $37
醬燒豬頸肉 +咖喱魷魚 鮮製油麵
滷水鮮豬大腸+懷舊牛腩 鮮製油麵
2024-04-29 488 浏览
三不館車仔麵以舊年代裝飾幾有特色,店內充滿香港情懷的氣氛,雖然可以揀的配餸不算特別多,但食材質素唔錯,性價比幾好☺️👍👍👍今次中午叫咗碗3餸麵 $45🍜米粉煮得剛剛好,不會太淋太爛。(麵底份量唔算多,男仔食可能要加底先夠飽) 湯底我揀咗清湯,配埋金牌麻辣汁少少辣,撈埋之後吸滿湯汁嘅米粉好正好好味🤤❣️❣️❣️ ❇️推薦豬頸肉❗️脆口唔肥好味🐷 ❇️豬大腸,滷得非常入味不會韌,清潔得非常乾淨🐷 ❇️清甜蘿蔔蘿蔔,好甜無渣,唔會太硬身好食👍 餐店面積唔算好大,所以都等咗幾張枱,但唔洗等好耐。食得出佢地用心選用較好的食材,下次要再次幫襯呢間好味車仔麵!😋😋😋

今次中午叫咗碗3餸麵 $45🍜

2024-04-07 522 浏览
三不館算聽過幾次,今次突登過嚟食lunch,3餸叫左豬手魷魚豬頸肉少辣油麵,份量只係啱女士食,男士最好另外加底麵先夠過癮。但啲餸幾出色,佢哋特別推介既豬手豬頸肉🐷夠入味,豬手夠淋有肉感有咬口,豬頸肉夠爽脆有焦香味,魷魚🦑彈牙入曬辣汁味,湯底夠濃厚舒服。現場環境裝修有風格,90年代招牌裝飾🖼️🎍擺設夠玩味。眼見好多單丁友食飯都可以有私隱空間,45蚊一碗麵係打工仔恩物,質素唔差,性價比幾好👍🏻。
2024-02-09 961 浏览
三不館主打香港情懷,裝潢以50年代為範本,在此回味經典車仔餸。 (1) 醬燒豬頸肉、鮮沙薑豬手、豬紅最受歡迎一定是三餸一麵,既可以嘗試不同款式,又不致於眼闊肚窄。除了麻辣車仔餸受歡迎外,鮮沙薑豬手更是原汁原味,保留傳統製作手法。 湯底方面,都有不同選擇(美顏清湯、招牌鮮茄湯底、濃香沙嗲湯底)。基底都是豬骨、大地魚、雞等主食材熬製。至於味道更似港式火鍋湯底,入口溫順而濃厚。 (2) 樽裝港式茶記奶茶最喜歡非凍即熱的奶茶。茶味並不苦澀,奶味香濃,入口絲滑。 店內設計巧妙,鐵皮閘門、綠白色磁磚,充滿復古玩味。加上90年代耳熟能詳的歌曲,就像置身都市的「小確美」。

(1) 醬燒豬頸肉、鮮沙薑豬手、豬紅
三餸一麵

(2) 樽裝港式茶記奶茶
最喜歡非凍即熱的奶茶。茶味並不苦澀,奶味香濃,入口絲滑。

2024-02-08
午餐
三餸一麵
2024-01-16 850 浏览
一入店鋪就感受到香港情懷的氣氛,播著經典金曲,設計以90年代為主題。🎶✅咖哩魷魚、醬燒豬頸肉、鹵水豬大腸每款餸均有四至五件。豬大腸出色,味道不臭、口感很淋,鹵得入味。魷魚很大塊,口感正常。豬頸肉肉質一般,可點可不點。之前試過麻辣湯底不錯,今次嘗試了清湯卻未有大太驚喜。✅手打魚肉、瑞士雞翼、懷舊牛腩手打魚肉偏結實。雞翼及牛腩肉質正常,份量也多。

✅咖哩魷魚、醬燒豬頸肉、鹵水豬大腸

✅手打魚肉、瑞士雞翼、懷舊牛腩

手打魚肉偏結實。雞翼及牛腩肉質正常,份量也多。