已经食过好多次,最近佢好似调整咗餐牌加多咗少少嘢食选择,多咗茶渍饭同埋西式啲嘅选择。// 茶香三文鱼汤渍饭超大条,煎得好靓、脆面肉嫩嘅三文鱼!加埋饭素、樱花虾、脆米同柴鱼片,完全一啖入边嘅口感同味道都十分丰富。茶渍饭嘅神奇之处就系你每一啖食嘅时候,𠮶壶茶好似变咗高汤咁,味道十分浓缩精华嘅感觉,但当你净系尝啖茶,却又发现佢真系茶而且不过真心平时去啲日式餐厅,入面茶渍饭嘅选择通常都系较平𠮶个,呢度却系偏贵嘅选择。抵食而言还好。想特别推介佢杯豆浆,超级绵滑,面头是有泡的,另外旁边仲俾咗一块好松化嘅饼干,点杯豆浆食好// 香煎鲈鱼香菜手作面鲈鱼又系煎得十分出色,皮脆肉嫩。茶木嘅面条都系十分弹牙,之前食佢啲台式拌面都系同一样嘅面底,完全保持水准!另外佢嘅香菜酱汁加啲支豆同菇,喺出边比较较少有,几好味、几唔错同健康嘅选择。唯一食到尾嘅时候会好油,应该落得太多牛油同cream了,建议净系用叉食,撇走啲汁,因为本身面条已经挂到啲香草酱汁,够味。再用匙羹滗啲汁的话会漏啲。
// 茶香三文鱼汤渍饭
超大条,煎得好靓、脆面肉嫩嘅三文鱼!

茶香三文鱼汤渍饭

// 香煎鲈鱼香菜手作面
鲈鱼又系煎得十分出色,皮脆肉嫩。

香煎鲈鱼香菜手作面
2024-10-19