2018-08-20 122 浏览
来到旺角,试左呢间系朗豪坊附近的面馆。因为之前睇过一个youtuber拍既片,知道佢个门口有d隐闭,好容易会miss左,果然佢个门口位置系横巷既一个凹位,要留d神先注意到。来到讲佢既食物,面款来讲都几多种类,好多都味听过既名,睇来都几有当地特色。因为想食辣既野食,就拣左下面呢款宜宾燃面,系一款拌面来既。由于本人唔食芽菜,所以我呢碗系走左芽菜既。辣味来讲都有去到谭仔既小辣,只系我觉得酱汁好似唔够多,加上佢既面都大份(够两个人食),所以佢俾既配料好似唔够捞晒成碗面,变相有少少dry。另外,我同朋友又叫左个香煎蛋饺,一碟五只,size小小,一啖入口,都几香口。除左蛋饺,都叫左个藤椒鸡扒,辣来讲我觉得唔算太辣,都食到佢既藤椒味,整体来讲我觉得呢块鸡扒似系加左藤椒酥炸既麦乐鸡。其实佢都仲有好多地道四川(?)既小食,可以揾机会再试下。