2022-05-25 242 浏览
.📍铭阳车仔面📍#馒头去荃湾 #馒头的港味道 #馒头食台湾菜呢间喺荃湾路德围嘅新式车仔面黄店食物质素其实都唔差,有劲多款式嘅𩠌可以畀大家拣,价钱合理,大家可以支持下。------------------------------1️⃣ 自选车仔面🔹招牌鲜切面 辣酱($13)鲜切面形状同西式扁意粉相似,味道上冇乜特别,口感方面就因为煮得过冧而有啲稀烂,唔需要试,建议大家可以嗌翻平时食开嘅车仔面面底。汤底方面,我就拣咗佢哋嘅辣酱,饮一啖首先会感受到汤头嘅浓郁同辣酱香甜,辣味同蒜蓉香随之而上😜,惹味得嚟又唔会好油好口渴。🔹炭烧猪颈肉 ($14)猪颈肉烧到外边香脆,食到调味嘅酱汁甜甜地同脂香😆,口感爽弹鲜嫩,唔会片到好薄,唔怕肥嘅朋友仔可以一试。🔹椒盐金沙骨 ($13)推荐嗌佢哋嘅金沙骨,烧到外皮焦脆骨肉分离,未食就已经闻到超香嘅香茅味😍,金沙骨腌得好入味,啖啖肉都嫩滑软腍有脂香💕。🔹台式五香腩肉 ($12)腩肉脂肪部位偏多,瘦肉部位就有少少嚡口,整体味道正常冇咩特别。------------------------------🔸整体评分:7.5/10🔸小编回头率:6.5/10
📍铭阳车仔面📍#馒头去荃湾 #馒头的港味道 #馒头食台湾菜

1️⃣ 自选车仔面
🔹招牌鲜切面 辣酱($13)

🔹炭烧猪颈肉 ($14)

🔹椒盐金沙骨 ($13)

🔹台式五香腩肉 ($12)
🔸整体评分:7.5/10
🔸小编回头率:6.5/10