2023-11-03 34 浏览
啱啱入秋最适合就系食火锅,我今天就试左一间唔错嘅火锅店, 主打鸡煲同火锅放题。好意外竟然分三轮上菜,先食一份鱼生刺身warm up下,然后再黎个招牌麻甩鸡煲,最后系卜卜蚬锅。鱼生刺身唔错,新鲜冰镇好好味,仲有冻蟹同。然后就系主打惹味嘅招牌麻甩鸡煲,我地叫左BB辣,鸡煲酱有D惊喜,微微甜,食到停唔到口,特别系薯仔,超级入味,一定要试。食完鸡煲已经有七分饱,店家再拎出一个海鲜卜卜蚬煲,啖啖肉好yummy,肉质嫩滑甘甜,关键系完!全!冇!沙!仲有M7澳洲和牛都系加分位,同蚬煲味道好match。其实仲有好多火锅料系随便拎嘅,不过食完呢和牛已经好full.饮品方面选择都几多, 仲有D平时其他舖头好少见嘅饮品,好啱食火锅同鸡煲。甜品我试左台湾直送嘅老虎堂芝士流心雪条,珍奶嘅味道做雪糕又真系几唔错。成餐饭不知不觉就食左三个钟,同朋友一边吹水一边慢慢叹,都真系几开心。偷听到老板同客人倾计,感觉真系好用心经营.店家有个位都几有心思,喺menu list 埋各类海鲜要煮几耐,方便大家操作,唔使估估下
啱啱入秋最适合就系食火锅,我今天就试左一间唔错嘅火锅店, 主打鸡煲火锅放题

饮品方面选择都几多, 仲有D平时其他舖头好少见嘅饮品,好啱食火锅鸡煲