2022-07-18
铜锣湾🦧日式西餐Cafe 今日同朋友去铜锣湾行街,谂住去Cafe坐低食住野倾吓计,见到呢间马骝cafe好得意,超多马骝,天花板全部都系马骝公仔,即刻入嚟试吓小店环境不大~木系装修感觉很文青和写意,另收加一服务费。见到餐牌混合日式和西式餐点选择,另外,菜式和饮品都好特别。猩猩迷宫$198超靓文清九宫格,有香草蕃茄、creamy黑松露炒滑蛋、犹如花之恋的蟹籽蛋黄酱烟三文鱼卷、猪肉肠仔、橄榄油牛油果酱、迷你牛角包、菜等,打卡必点,好健康,觉得好多嘢都可以用来搽牛角包🥐🤣CHIMPZ炸鸡翼(蜜糖芥未酱) $68香煎鸡中翼配上秘制蜜糖酱,鸡皮微脆且肉嫩多汁日本麻薯制窝夫饼焦糖酱配雪糕(豆腐.吉士)$88麻薯制窝夫饼好特别,有啲似实心嘅班戟,少少烟韧又唔会太甜,夹住吉士酱和忌廉增加口感,配冰冻豆腐雪糕一齐食更加有层次,一定要share食厚切西冷牛扒配红菜头蕃薯蓉及杂菌(黑松露牛油) $208旁边有炒国切大些菇,爽弹口感又惹味,配埋黑松露牛油和健康的红菜头薯蓉,份量几饱。牛排🥩建议叫7成熟,牛味几重,拌碟都靓套餐优惠+ $38换购两杯嘢饮/沙律/小食百香果梳打唔会有好多百香果籽,但系有浓郁百香果梳打
今日同朋友去铜锣湾行街,谂住去Cafe坐低食住野倾吓计, 见到呢间马骝cafe好得意,超多马骝,天花板全部都系马骝公仔,即刻入嚟试吓
猩猩迷宫$198
CHIMPZ炸鸡翼(蜜糖芥未酱) $68
香煎鸡中翼配上秘制蜜糖酱,鸡皮微脆且肉嫩多汁
日本麻薯制窝夫饼焦糖酱配雪糕(豆腐.
吉士)$88
厚切西冷牛扒配红菜头蕃薯蓉及杂菌(黑松露牛油) $208
旁边有炒国切大些菇,爽弹口感又惹味,配埋黑松露牛油和健康的红菜头薯蓉, 份量几饱。牛排🥩建议叫7成熟,牛味几重,拌碟都靓
套餐优惠+ $38换购两杯嘢饮/沙律/小食
百香果梳打
唔会有好多百香果籽,但系有浓郁百香果梳打味道,几好饮。彩色闪灯杯垫好特别,配埋猩猩🦧杯,靓靓
玫瑰蜜桃茶
暖暖的有啲似洛神花茶,酸酸甜甜几好饮
服务质素:8/10
环境舒适度:7/10