2019-08-02 64 浏览
想试下二家姐麻辣火锅好耐,今日同一个中意食辣既友人一齐黎试下。一入就有位,装修好靓,好精致,古色古香咁。我地汤底选左个鸳鸯锅,麻辣系小辣,另一面系鲜清汤。汤底黎到之后发现餐厅好细心,选用左中间圆形既锅系放鸳鸯汤底。中间系放鲜清汤,则边就系麻辣锅,咁就唔会好似普通两边锅咁。夹食物既时候 d 麻辣汤就无咁易滴落去鲜清汤到。睇番相发现佢个锅系写住"无添加剂,不口渴"。而家谂番起,因为佢中间既鲜清汤好鲜甜,我饮左好多之后,食完饭的确都无好口渴!食野之后,店员仲比左两条围裙我地,咁就唔怕弹到件衫。而鼓油同酱料系$15 一位,每个人default 都要比,好似茶钱咁,所以 d 酱料可以随便拎,种类都算齐全。我地两个人食都叫唔到好多送,我地叫左鸭血、安格斯牛颈脊、半份鸡、墨鱼滑、金菇同菜篮。头先讲左个鲜清汤好甜之外,麻辣汤亦好出色,辣得黎好有麻香味。d 配料亦好高质,鸭血好实,好有口感。安格斯牛颈脊肥瘦均匀,食落仲好有牛味!半份鸡既份量亦十分足,无雪鸡味。呢个既墨鱼滑好出色,比起出边既有更浓既香味,咬落更有口感!系必点之选!食到中间有段小插曲,因为开始多人,而当时我地系两个人用紧张4人枱,友人主动表

肥牛

鲜鸡
墨鱼滑

食到中间有段小插曲,因为开始多人,而当时我地系两个人用紧张4人枱,友人主动表示可以换位置,但店经理就好有礼貌回应话唔驶。呢 d 服务态度值得支持!
肥牛
鲜鸡