2019-09-18
最近好多餐厅都以粉红色为招徕,引来一阵狂热!我都唔执输,约左三五知己去其中呢间主打火锅嘅美滋锅。锅嘅选择可以拣鸳鸯同四款,款式多到令我地眼花暸乱、十五十六,最后拣左胶原蛋白养颜美容锅同埋滋补养生香辣锅,辣同唔辣任君选择!个汤嚟到先呷一口养颜美容锅嘅汤,奶白色嘅汤饮落好滑而且确系好浓郁~令人会想一饮再饮,入面仲有菇菌类同滑滑豆腐,期后加嘅汤都系原汤,唔会话沟淡左,味道一路会保持住!肉类方面当然唔少得本地手切肥牛食佢嘅新鲜,而安格斯牛小排就食佢嘅牛味重。当晚店员仲有同我地讲鱼三角同蚌都做紧优惠,价钱平啲嘅!所以我地都嗌左嚟试下~最印象深刻同特别就系活醉海花虾,首先海虾会浸系花雕酒嘅汁入面,睇得到海虾仲系活蹦乱跳系碟入面,真系十分新鲜!浸到咁上下就可以落锅,待熟之后店员仲会替我地剥壳,真系不得不赞赏佢地嘅贴心!海虾煮过后都依然保留到花雕香味同埋好爽弹呢!另外唔少得吸汤汁嘅鸭血同冻豆腐!鹅肠都系必点,涮一阵就食得,好爽脆!特别啲有牛骨髓,本身无乜味但落左辣汤底之后食落好过瘾!最后仲送上柚子沙冰作甜品,好清爽!呢排仲有推广做紧~同入口处既熊仔影相打卡之后会有蛋糕送返呢。整体都好钟意呢间新开嘅火锅
另外唔少得吸汤汁嘅鸭血同冻豆腐!
鹅肠都系必点,涮一阵就食得,好爽脆!
特别啲有牛骨髓,本身无乜味但落左辣汤底之后食落好过瘾!
最后仲送上柚子沙冰作甜品,好清爽!
整体都好钟意呢间新开嘅火锅店,除左装潢之外,佢地嘅服务都系我会再光顾嘅原因。