2022-12-16 59 浏览
今日去了荃湾接朋友收工 佢表示有间餐厅成日lunch经过想试但未食到 今晚终于同我去试吓😋正如餐厅其名 呢到既麻辣真系做得好出色!我地所有美食都叫了bb 辣 🌶唔会辣得好辛苦 但佢个麻香味已好香好重😚真心推介比钟意辣既朋友仔😗我地食了1. 泡椒鸡脚 🐓呢个系个唔错既凉拌小菜👏 当啜个鸡脚时 啲麻辣汁同埋椒香味真的好香 😍同埋一啲都唔呛喉咙!越食就越上瘾咁☺️☺️2. Bb辣土豆丝 🥔呢个土豆丝好有屋企既味道🏡啲土豆丝好爽脆😍同埋辣椒一齐炒别有一番风味😋 好似食紧健康版既薯条咁!系一个几健康既菜式 😚非常推介😉3. 酸菜鱼🐟呢到既酸菜鱼系完整一条新鲜鱼即煮咁样呈上 😍所以其鲜味都特别多😇 不过就要小心多骨 要慢慢咀嚼😚 除了鱼外 仲有啲酸菜同埋芽菜 𩠌饭一流呀4. 饮品饮品选择都不少 仲有清酒tim 我叫了竹席茅根😌而朋友则叫了汽水🥤听老板娘讲 嚟紧仲会推出一人麻辣小火锅餐 听到都流哂口水呀😍

我地食了
1. 泡椒鸡脚 🐓