2024-01-15 29 浏览
今次去咗间日式拉面店试餐,个心思思想食返碗辣嘅嚟提提神。点了个特制麻辣味噌拉面,今次就选咗高辣中麻,汤头劲够味,辣得啱啱好,真系口口都刺激到我啲味蕾。🍜叉烧方面,份量足够,肉质松化得黎唔油腻,啲肥瘦分布都做到恰到好处。🐷不过,真正攞走我心既,系啲芫荽辣麻味噌拉面加埋个日本味玉,个蛋黄溏心得啱啱好,流嘅啖啖肉汁都叫人回味无穷。话时话,拉面条自己都几有弹性,汤汁挂得好,每啖都觉得够晒口感。🥚想转换下味道,就叫埋炒芽菜,吸满麻辣汤汁嘅芽菜香辣过瘾,简直就系一个完美嘅组合。最后,当然少唔得黎罐清口嘅可乐,辣过之后喉咙清爽番,简直系饮食界嘅OCPD!下次想再试,包你都爱上呢款平民滋味!