2021-05-08 59 浏览
我跟老公都嗜辣,朋友推荐我地试下尖沙咀嘅🌟麻辣五三五🌟,果然不出所望,够晒辣啊.......🔥餐厅装潢以霓虹灯做装饰,墙上贴满特式幽默的字句,几有趣!我地点左4款食物♨️先黎麻辣毛肚*$68,够晒爽口,属少辣程度,唔太食得辣嘅朋友都食到。♨️避风塘炒软壳蟹*$198, 本身想点避风塘炒辣蟹,但因无货,所以店员建议我地拣炒软壳蟹。满满嘅炸蒜头, 葱段, 干辣椒,配上几只大大嘅软壳蟹,唔会好多炸粉,够惹味,炸蒜头用黎捞面就最啱喇!♨️家常酸辣面*$38,有葱粒同肉碎,面条够滑,汤底带微酸微辣,唔太食得辣都食到。♨️店员推介我地试下烤鱼*$198,有五款汤底选择,香茜皮蛋、水煮、酸菜、清椒清香、麻辣,我地拣左麻辣小辣。用热㶽暖住烤鱼,烤鱼上枱见到满满嘅辣椒,看似好辣㖞!入口都㖞算太辣,我地叫中辣都可以。鱼本身已煎到9成熟,在㶽内煮下会入味啲。烤鱼新鲜有鲜味又有麻辣味。仲可以加配多款配菜架,下次一定要再试~店员好细心帮我地加汤,提醒我哋麻辣汤会越滚越辣。鱼肉够嫩滑,边食边浸下麻辣汤,好有风味啊!🔥辣控🔥要黎试下!

餐厅装潢以霓虹灯做装饰,墙上贴满特式幽默的字句,几有趣!

我地点左4款食物

🔥辣控🔥要黎试下!