2019-02-06 89 浏览
今日突然好想食麻辣食物,系长沙湾附近见到呢间正麻辣茶云吞即刻行入去试下。呢度环境宽敞舒适,坐位不会太窄,可以同一时间试几款食物都吾洗惊吾够放。我同友人都特别喜欢食麻辣,但系香港食麻辣食物特别贵同唔够麻香,只有咸辣味。但呢间正麻辣茶云吞嘅麻辣捞云吞好够麻香味,同时云吞皮薄多馅料,十分惹味。除咗椰菜、香葱同莞茜之外,麻辣捞云吞仲有用虾米调味。另外,秘制麻辣捞面都有好多配料,完全唔会太干,适合喜欢食麻辣的人。就算冇食麻辣嘅嗜好都可以嚟呢间餐厅试下个芝士云吞。所有𩠌菜都热辣辣咁送上,个芝士云吞一咬开就有流心的芝士,十分浓味。芝士云吞个皮炸到好脆,外脆内香,值得一试。不得不提嘅系呢间舖头嘅辣菜甫整得好入味,好少辣菜甫会加入豆豉腌制,又辣又香。