2021-08-12 231 浏览
我地去个日好少人,成间舖头得两枱客,环境都几舒服,我同一个朋友就嗌咗个成都水煮鲜鱼片 (例牌),可以拣四个配料,我哋就拣咗金针菇、牛柏叶、牛肚,同埋水晶粉皮。辣度拣咗小辣,一啲都唔辣只系有少少麻,建议食得辣嘅朋友仔可以中辣起跳。汤底其实都几正宗,麻多过辣,不过见佢都几重口味所以都唔建议饮个汤。而配料方面,金针菇就正常发挥,牛柏叶比想像中好!好爽口!而牛肚就麻麻哋啦,好淋好淋,水晶粉皮好厚好晶凝通透,就算我哋两个人食一个呢啲煲,唔使嗌其他小食都已经好够饱,建议最后一个配料系用嚟拣面类,确保会饱肚先!食食吓好颈渴,同朋友就各自叫咗杯嘢饮。我朋友就嗌咗杯桂花芒果沙冰,其实就正正常常冇乜特别。而我就嗌左杯特大新鲜果茶,好fresh!!入面好似有橙,百香果汁,同士多啤梨,虽然小贵($50)但我觉得都几值得一试!同埋好解渴!

成都水煮鲜鱼片 (例牌)
2021-07-13
  • 水煮鱼