2023-06-27 23 浏览
比佢Openrice上嘅抵食套餐吸引左,$400几蚊有晒汤底菜同肉,但去到反而被个麻辣汤底影响,拣左散叫。前菜系凉拌贡菜,酸辣爽口,几开胃,追住食。汤底加$20就可以双拼,汤底无欺场,麻辣汤上有一大旧牛油,蕃茄汤都有好多旧蕃茄同薯仔。两个汤底都够味,沟左嘅豉油汁都好少用。牛肉做紧半价优惠,黑柏叶折左$49,分分钟平过平时出街食漂白过个种。黑柏叶切得大大件,煮完缩细左都仲keep到个口感,推荐放落麻辣到,好挂汤。牛颈脊 本身睇样谂住麻麻,油脂分布唔算好靓,点知食落有惊喜。肉片唔会切太薄,呢种厚少少嘅肉食落更加有口感,肉嫩又有牛味。韭菜饺本身想叫啲特色饺,例如鲍鱼饺,但当日无货。韭菜饺个馅嘅菜肉比例唔错,可惜饺子收口位包得太厚,咬落去略硬同厚。白鳝拼脆鲩片每样有4块,白鳝弹牙无骨,可惜当日个脆鲩片好重泥味,用麻辣汤都盖佢唔住。建议净叫白鳝,白鳝好食。花雕醉鸡啖啖肉,但由于我地太钟意麻辣汤,用佢黎煮已经试唔出酒味。山药+生菜当日店员服务都好好,有礼貌又积极加汤加茶。见我哋疑惑咁望住鱼缸条不知名鱼时,又会同我哋讲下笑,介绍下。可能好多人对餐厅个卖点focus左落旅游主题,但个人觉得食物质素都有

前菜系凉拌贡菜,酸辣爽口,几开胃,追住食。

牛颈脊

韭菜饺

白鳝拼脆鲩片

花雕醉鸡
啖啖肉,但由于我地太钟意麻辣汤,用佢黎煮已经试唔出酒味。

山药+生菜

当日店员服务都好好,有礼貌又积极加汤加茶。见我哋疑惑咁望住鱼缸条不知名鱼时,又会同我哋讲下笑,介绍下。可能好多人对餐厅个卖点focus左落旅游主题,但个人觉得食物质素都有水准,绝对值得比次机会试下。