2017-12-16
呢排麻辣火锅嘅热潮真系周围都系,开咗咁多间都仲未比较哂,今次就试咗呢一间蜀大侠,夜晚嚟到,大约消夜时段都仲系好多人。大约烧嘢食都仲系好多人,比起内地嘅麻辣火锅呢一度嘅铺面校细不过座落都尚算舒适。我哋先叫咗嘢饮,价钱都几进取,不过铜锣湾地段贵冇计啦。由于全部朋友都食辣所以我哋点左九宫格嘅麻辣火锅。比起内地安心嘅系香港嘅油应该唔会用完再用,卫生情况一定比较好。打边炉又点可以冇牛肉,我地点左个手切安格斯牛肉,非常之嫩滑有牛味。早知点大份,因为我哋想试多几样嘢食点左佢嘅小份。但系因为太好味啦早知点份大既!另外一间唔少得嘅就系羊肉,食马勒火锅配羊肉令到羊肉嘅苏味减少,呢个几样嘅都切得薄片,份量都几多。我地点左个杂菜,不过建议如果全辣火锅,都系唔好点咁多菜。因为会吸晒啲辣油牛丸都好有惊喜,几弹牙,而且都几香牛味重会每人可以食到两粒。必须赞一赞呢个花千骨!极力推介因为已经叶制好嘅排骨香味十足放落麻辣火锅嘅汤底,真系非常嘢未。毛肚非常新鲜,记得放落个入边唔好太耐,另外口感都爽口。呢个寛粉一定要点,系出边好难食到有呢一种味道同口感。唔单止特别仲好烟银,比起平时食嘅红薯粉,更加好味 呢度嘅冰镇鹅肠非常唔错
我哋先叫咗嘢饮,价钱都几进取,不过铜锣湾地段贵冇计啦。
我地点左个杂菜,不过建议如果全辣火锅,都系唔好点咁多菜。因为会吸晒啲辣油 牛丸都好有惊喜,几弹牙,而且都几香牛味重会每人可以食到两粒。
毛肚非常新鲜,记得放落个入边唔好太耐,另外口感都爽口。
呢度嘅冰镇鹅肠非常唔错,朋友话打边炉最紧要睇佢既鹅肠新唔新鲜,呢个不但系一个影相位仲要爽口好味!
自己食打边炉一定会叫苏肉,呢度用锡纸,啱啱揸出嚟肉外面脆口攞嚟点一点辣汤,非常唔错.