2021-06-10
💖好耐冇成家人一齐去打边炉🍲听朋友讲呢间嘅鸡煲同火锅唔错,所以同屋企人嚟食晚餐。入到去好多台客人gathering,不过唔会好嘈,气氛几好。嗌完嘢食,店员即刻上咗唔同嘅酱料,俾我哋自己fill up1⃣️魔鬼鸡煲 (一只)🐔 $288💖又香又辣超级惹味🔥我哋成家人都唔系太食得辣,但又钟意食😂所以嗌左BB辣,辣度对我哋黎讲啱啱好。💖鸡煲用嘅系走地麻鸡,一上黎已经闻到成浸麻辣香味,店员会黎帮手煮。鸡肉够晒嫩滑,仲唔系好多骨。煲入面仲有其他配菜,豆卜浸系汤汁入边,比鸡肉仲辣,惹味开胃🥰2⃣️牛拼盘 (大)🐂 $488💖够晒排面同份量!好多唔同种类,一齐share最啱。钟意佢嘅安格斯牛,厚切口感正,牛味鲜香。滑牛配上生蛋黄🥚肉质粉嫩,同蛋花一齐食口感更丰富。3⃣️黑椒蜜椒牛柳粒🐂 $68💖牛柳粒一口size,酱汁香甜,肉质嫩滑。薯仔🥔好似脆薯角嘅口感,表皮焦脆热辣辣,入面粉粉地。仲有甜椒🫑,表面酱汁一样香甜。4⃣️即叫即炸响铃 $38💖可以生食或者落火锅煮熟。个人钟意就咁食,表皮够晒脆身,咬落口感松软,带油香味。5⃣️花胶 $58💖我嘅至爱!口感滑溜,咬落满满嘅骨胶原,配埋麻辣嘅汤汁超正🔥6⃣️手工韭菜饺🥟 $38💖
1⃣️魔鬼鸡煲 (一只)🐔 $288
2⃣️牛拼盘 (大)🐂 $488
3⃣️黑椒蜜椒牛柳粒🐂 $68
4⃣️即叫即炸响铃 $38
5⃣️花胶 $58
6⃣️手工韭菜饺🥟 $38
💖平时我唔系特别钟意水饺,但呢度嘅水饺皮唔会好厚,唔会成层面粉咁,值得一赞👍韭菜馅足料,减低左食咁多肉嘅罪恶感🤣
7⃣️田园杂菜篮🥬 $68
💖有娃娃菜同油麦菜🥬份量够晒四个人食,索埋啲麻辣汤好味😋,好快清晒
8⃣️瀑布芝心牛丸🧀 $68
💖咬落芝心内馅即刻爆浆,配埋肉质弹牙鲜美嘅牛丸,搭配特别
9⃣️饮品🧃 $18各一
💖打边炉梗系要嗌冻嘢啦!我要左王老吉 (加多宝) 😂饮下凉茶冇咁热气😂屋企人嗌左竹蔗茅根海底椰🥥、冰糖雪梨🍐同果粒橙🍊,都系大大支樽装,饮唔晒带走都得
💖嗌餐嘅时候乜都想食,嗌完都有啲担心会唔会食唔晒😂估唔到咁丰盛足料都可以清盘,麻辣底真系令人开胃😂
💖呢度坐落几舒服,好多台客人都系一路倾偈一路食,无时间限制🚫,适合聚餐🥰