2017-03-09
女孩子夜晚当然唔想食咁多淀粉质惊肥喇.. 所以就不如食下串烧野.. 去左荃湾隐蔽啲嘅"麻辣串串香".. 睇得出应该都不错.. 7点去到都已经坐得满.. 我地二人就揾枱坐低.. 餐牌都有很多选择.. 有车仔面.. 有酸辣粉.. 仲有串烧.. 不过我见每枱客都食酸辣粉加串烧多.. 我地都系食主打串烧就好了.. 先点左个手拍青瓜.. 好味道嘅凉拌小菜.. 少少辣却带一点清淡青瓜味.. 恰到好处.. 而且胜在够大盒.. 性价比高.. 鱿鱼须就略嫌干了点尾部都烧焦左.. 不过胜在麻辣味够香.. 另外值得推介就系猪肉年糕完全将外脆内软充分表现出来.. 而且肉汁渗到落年糕.. 墨鱼丸反而就普通点.. 一串只有2粒墨鱼丸.. 一粒分半.. 食得串烧当然唔少得烧茄子.. 光看卖相已不俗.. 好大条又足料.. 一食落口都感受到Juicy.. 哈哈.. 基本上每枱的必点串烧.. 墨鱼咀够爽滑同大粒.. 再加埋香辣风味.. 绝配..!!! 其实一个人食晒1串都无问题..相对之下较逊色的鸡翼串.. 一咬落去就硬身啲而且肉质偏干.. 口感不太好.. 可能整得太耐..