2021-06-01 1265 浏览
.📍 谭仔三哥米线..⚪️ 三哥水煮汤鸭血米线 - HK$39加鸡肉 +HK$6✏️ 出咗一排终于有机会去试😍 之前睇到啲评价好极端,好惊今次去食会好伏!! 佢呢款米线有得拣汤底,我拣咗佢原本配嘅三哥水煮汤 5小辣,加多样鸡肉🤤 成碗米线同佢餐牌嘅相差唔多,有5片鸭血同3条豆卜,海量嘅芽菜、腐竹、唐芹同辣椒粒🌶️ 仲有额外加嘅鸡肉🤣碗米线一嚟到好香!🤤 水煮汤系用咗15种香料,加埋花椒八角同辣椒熬成,第一啖汤饮落去辣过平时嘅5小辣好多😂 但其实每间三哥就算嗌同一个辣度都有唔同,唔知关唔关事😂 食𠮶阵啲米线同芽菜吸晒啲辣味,豆卜又索咗好多汤,真系几辣同呛喉🥵 不过太辣可以免费加多啲唐芹解辣。鸭血细细块,用咗浓汤同胡椒熬咗两个钟,食落去冇腥味,算嫩滑,不过不失啦😂 呢个价钱有咁多料都算系咁啦😚 值得一试~.⚪️ 蜜桃乳酸 - HK$15 (米线或小食加配价HK$11)✏️ 个米线有啲辣,又见到杯特饮价钱唔贵就嗌嚟试吓🤣 第一啖饮落去就系益力多嘅味,冇咩蜜桃味😂 不过好彩唔算好甜,仲有两大片蜜桃食,好抵饮🍑..
📍 谭仔三哥米线
⚪️ 三哥水煮汤鸭血米线 - HK$39