2019-04-06 795 浏览
同朋友行左成晚,都好肚饿,经过见到呢间铺装修唔系好出彩,反而有啲兴趣试下。入到去,唔知老板定普通员工,态度好好,会同我地打招呼,点餐嘅时候都会细心推荐嘅。但系我地入去嘅时候都算夜了,10点几,所以我同朋友一开始想叫嘅Lamb Pide羊肉长角Pizza同beef Roll都无左😭😭😭😭😭。朋友系老板(?)嘅推荐下叫左个Chicken Shxxi Roll(唔记得点串) 系同对普通Roll唔同在用嘅香料,好似,当时无认真咁听🤦🏿‍♀️我就未食过长角Pizza,基于想试新野嘅谂法下叫左唯一仲serve到长角Pizza嘅Cheese Pide,系纯芝士口味,无肉无菜嘅。朋友嘅Roll上先,算系香嘅,朋友坐对面我系冇拎起啲Roll嘅情况下都已经闻到鸡嘅香味,但系朋友只系用叉撩左一下,啲料已经散左出黎,当我揭开张锡纸嘅时候已经唔系热辣辣嘅,唔似啱啱整好嘅Roll,只系温热咁。薄皮嘅Roll我本人偏中意嘅,但朋友中要厚皮,入面嘅鸡肉我地两个都觉得个香料落得几足同入味😋😋😋,同时间都算系嫩嘅,不过就真系切得好碎,朋友话个酱都不错添,但系因为朋友系上环食过另一间,价钱同食物质素都比较好,相比之下,整体而
Cheese  Pide  &  Chicken  Sxxx  Roll

薄皮嘅Roll我本人偏中意嘅,但朋友中要厚皮,入面嘅鸡肉我地两个都觉得个香料落得几足同入味😋😋😋,同时间都算系嫩嘅,不过就真系切得好碎,朋友话个酱都不错添,但系因为朋友系上环食过另一间,价钱同食物质素都比较好,相比之下,整体而言呢间嘅Roll就唔太值8x嘅价钱。
另外Cheese Pide,一上台嘅时候系好香芝士味,但系太约2-3分钟香味就无哂,而个Cheese Pide都唔似menu图咁,啲芝士有咁多,只系薄薄一层,都要唔系熔左嘅林身质地,而系已经干哂嘅硬身,薄皮厚而硬,入口干,每食一块要饮两啖水,似系supermarket买嘅芝士饼,仲有阵雪藏味,最后同朋友系要用台面嘅盐同胡椒粉吊味先食(本住唔浪费嘅精神)
一餐完左,埋单$180左右,同朋友嘅感觉都系食唔饱,食物质素唔似系新鲜整嘅,cheese Pide 近百,但食落似系$3、40嘅前菜小食,好少少嘅chicken Roll都唔值$85,当然可能系我地太夜去🤔🤔,不过我地之后都仲有其他入黎,唔似系就山铺🤭🤭。
如果下次日抖经过可能会再试下今次想试嘅Lamb Pide嘅,但都真系要好得闲先会再考虑😅😅
2019-04-05