2021-07-04
一直以黎都几钟意食Scone🙈个人钟意偏甜外脆内松软,唔会太硬或浆口嘅Scone~.今年2月系Baked by Shangri-La 买红绿牛角包同个甜冬甩嘅时候(当时做紧买二送一优惠),听到个姨姨问店员仲有冇Scone,佢话上次买过觉得好食,可惜当时已售馨晒所以我都冇买😣.讲讲上次个红绿牛角包+甜冬甩,的确系多馅,可惜难食,似药水味,甜度亦系死甜味,明明卖相好吸引,但几意外酒店出品可以咁🥲由于上次个姨姨咁讲,相隔4个月再次经过,决定再比多次机会,话唔定Scone都几好味呢~🔻原味Scone价钱:$14 一粒评分:5.5/10.以酒店出品,$14一粒嘅价格黎讲其实都算平,但可能人人口味唔同,对我黎讲味道只属合格水平,好浆口即使翻焗都完全唔脆,有啲细型连锁$8一粒嘅更好食,而且原味同提子味冇分别咁滞,提子少得可怜🙈所以都几失望下~不过对比佢啲牛角包,Scone真系出色好多㗎喇( ͡° ͜ʖ ͡°)好希望佢嘅Bakeries 之后会继续进步~.📍Baked By Shangri-La (尖沙咀)@bakedbyshangrila尖沙咀么地道64号九龙香格里拉大酒店大堂
🔻原味Scone
价钱:$14 一粒
评分:5.5/10
📍Baked By Shangri-La (尖沙咀)
@bakedbyshangrila
尖沙咀么地道64号九龙香格里拉大酒店大堂