2011-05-21 26 浏览
呢一轮发梦都想食铁板烧。系LUNCH TIME,行过觉得非常香,于是就走咗入去。我们被安排坐在吧台位置。作为吧台,尚算阔落,唔会撞到七彩。前菜同沙律冇咩特别,面豉汤唔系好咸,但饮得出唔系煲既,有D失落。加十元叫咗我最中意既日式蒸蛋,蒸蛋滑溜。朋友叫既牛扒SET先来,牛扒烧得刚好,五成熟左右,很有镬气,上面的配汁也恰如其份。唔知系咪因为两个人SHARE黎食,好似少咗D㖞。但我觉得,百五元的牛扒,质素同份量都可以再多D。然后系我既海鲜SET,带子同虾用大大的帆贝盛著,非常漂亮。而鱿鱼介花后炒熟,不靭有赵口,甚佳!而条鱼小如此可怜,真系要多D啰.....前面既厨师叔叔猛炒猛炒香到晕,唯一系D饭,唔系即炒,最奇怪的系先炒定饭,在你决定要猪肉饭定牛肉饭,佢就「毕」一匙牛/猪肉落D炒饭度....唔系话呢间野难食,不过份量真系少咗D,同埋个炒饭真系唔系好得,比较怀念K11那家。下次黎睇你会唔会有进步。
我们被安排坐在吧台位置。作为吧台,尚算阔落,唔会撞到七彩。
前菜
西冷牛扒