2016-07-20 692 浏览
第一个嚟嘅系蜜柑红豆甜薯ice cream, 呢个一上来就好突出,尤其系果两粒蜜柑,加上高耸雪糕,嗯~就系咁~雪糕加上柑桔酱,入口甘甜香软,配搭唔错,又唔会太甜,啱我口味!👍🏻 另外红豆同甜薯都系我钟意嘅配搭,大爱!👍🏻下次来一定叫呢个😋第二个嚟嘅系薯饼(好似系)抹茶 cream,呢个抹茶酱整得几好,唔似出面啲胶水抹茶酱🙊,睇落真系有加抹茶粉入去整嘅!食落去系有抹茶嘅甘苦,但对于本身甜嘅雪糕来讲,两者系相辅相成,唔错唔错!下边类似薯饼嘅物体,外型唔太讨好,但食落又几好食,间中配一啖雪糕系唔错嘅选择。最后上嚟嘅系水果红豆蓉蕨饼,蕨饼系日本传统甜品,但今次就融合咗水果同红豆蓉,个人来讲觉得卖相还可以,但要食过至知!蕨饼系类似烟烟韧韧嘅麻薯,都ok,但我本人就唔系钟意同唔水果混合一齐食,唔大match。但红豆还可以,令蕨饼锦上添花,不过如果蕨饼系黑糖做嘅话就未必match🙇🏻

2016-06-20