2021-01-04
🍜程班长台湾美食🍜以前经常见到介绍嘅台湾野程班长🇹🇼,今次再去食发现食物味道还好但价钱偏贵,失望咗🤥4点几去到店内都有少少人,店员都会用国语沟通,落单同餐具都系自助式🥸野食方面叫左台湾黑猪肉香肠、三宝面、肉燥饭、蚵仔煎同凤梨冰芋圆✌🏻黑猪肉香肠嘅皮煎都好脆,咬落都几有肉汁,配埋蒜片食都十分之夹😲,但价钱就偏贵,一份要$40蚊🥲三宝面入面有牛筋、牛肚同牛肉🐮,汤底唔错但面质偏厚,整体上就系一碗普通牛肉面,冇咩特别惊喜,个人觉得单叫牛肉面会好啲🥸肉燥饭味道唔错,不过整体偏油😔,侧边嘅配菜食落啖啖油而食到碗底都会见到积左一层油,见到都腻,肉燥同饭嘅比例唔岩,肉燥好少,唔足够𩠌成碗饭😔.蚵仔煎嘅表现都ok,蚵仔嘅数目唔少,酱汁甜甜咸咸,成道菜整体上都唔错🥸最后系凤梨冰芋圆🍍,凤梨系罐头,所以食落饮落都有果啲罐头嘅甜味,冇清甜嘅感觉,芋圆就唔错,好有咬口,有下次嘅话可能会拣热嘅红豆芋圆🤓整体感觉比以前逊色,冇其他评论讲到咁特别同好味😕,系工厦区黎讲价钱稍贵