2022-06-19
泰国野食in food court❓之前上网见到有人话呢间泰国野好食又环境唔错咁,一于try try,但同想像中都几大分别📛环境见人讲到food court黎讲好靓又卡位又灯牌又打卡点点点,一入到去其实都系好普通,净系觉得冷气唔太够,有d焗lol🧡串烧Combo (猪/牛/鸡各一串)$48呢个系好食既,烧出黎热辣辣,好香口,个汁都好香香料味,食得出有唔少花生粒系入面👍🏻🧡冬阴功金边粉 $55呢个味道就真系吓亲我,个冬阴功汤酸到唔知做乜咁,本身都系一个好钟意食酸野既人,但呢个真系完全接受唔到,仲要系除左酸味咩味都无,辣又无椰香又无,都唔知系酸菜汤定系冬阴功,食左一半都无就食唔到落去了😿但平心而论份量系多既,好大碗粉(但大碗唔好食咁都系无用㗎嘛系咪先),虾有3只,食得出系雪虾,但都尚算有鲜味的。🧡泰式炒金边粉 $75呢个之前系openrice见到有人话系萤光色,叫左朋友唔好试,但佢坚持要食😂上碟果然系萤光色既,但味道其实都正常,但炒到d粉痴住晒(见图二),唔够干身,有部份直头系一旧旧,唔建议。味道:2.5/10 (净系计串烧有7.5/10)性价比:4.5/10 (价钱其实唔系贵,但比完钱食
🧡串烧Combo (猪/牛/鸡各一串)$48
🧡冬阴功金边粉 $55
🧡泰式炒金边粉 $75
味道:2.5/10 (净系计串烧有7.5/10)
性价比:4.5/10 (价钱其实唔系贵,但比完钱食难食既野都系唔抵㗎嘛)
📍泰Grill
尖沙咀加连威老道46-48号恒隆银行大厦尖沙咀美食坊地下3号舖
📌人均消费: $50-100