2019-03-21 562 浏览
万圣节果时去左呢家开张不久既扒房,试下佢地既万圣节套餐.....首先要讲既, 系佢地好有诚意既南瓜盅!! 餐厅将南瓜中心掏空, 再于表面雕刻成可爱表情, 感觉好有气氛.餐牌上既名都好有心思 例如独眼龙(估下只眼系咩黎geh!👉 好喜欢dr strange 啫喱, 大针筒内有荔枝, 芒果, 青柠味各二, 好有gimmick 😂.菜式质素如一般茶餐厅, 前菜沙律菜不够新鲜, 蚝戳破后有腥味, 我没有吃. 但蚝上有橄榄砌成蜘蛛, 倒挺像真汤一般, 面有蝙蝠形的面包浸满汤; 我觉得还可以, 但友人将其拨开了, 没有吃下去.味道是一般, 偏甜, 可材料很足.焗葡国鸡同红酒牛尾都只有三块, 半个拳头大小下面就系萝卜, 茄子, 脆肉瓜 -- 好在有南瓜头顶住. 旁边有六块baguette, 挺好吃的, 可蘸汤或主菜的汁.红酒牛尾完全无红酒香 上菜好快, 应该唔系即刻整既值得赞既 系牛尾炆得好稔, 但筋位亦不失咬口还是甜品的趣味性够安慰.
餐牌上既名都好有心思
例如独眼龙(估下只眼系咩黎geh!
味道是一般, 偏甜, 可材料很足.
焗葡国鸡同红酒牛尾都只有三块, 半个拳头大小
红酒牛尾完全无红酒香 上菜好快, 应该唔系即刻整既
值得赞既 系牛尾炆得好稔, 但筋位亦不失咬口
还是甜品的趣味性够安慰.