2023-08-15
📍Milu Thai, 铜锣湾🇭🇰超出名嘅Milu Thai,经常性出入铜锣湾嘅我,终于都嚟食返餐!星期四晚等埋老公收工过嚟,好彩有book位!! 夜晚7点9左右嚟到,餐厅内外都系人头涌涌,今时今日做食肆keep到人流真系唔简单👍🏻适逢呢晚我同老公都劲肚饿,嗌咗好多嘢食,又真系样样都好OK,水准以上,好满意好满足!!🤩上菜好快手之余,每碟都系即叫即炒,热辣辣上枱! 难怪咁多人都嚟帮衬啦🔥🔥🦐黄咖哩炒大头虾 $268 + 香煎薄饼 $48本身想食个黄咖哩炒蟹,不过已经卖晒了… 有D可惜但都系件好事嚟,证明每日都系新鲜买货,先会有数量限制🧐 下次再食过!🙌🏻冇得食蟹就一于转食大头虾,份量好足! 有4只大头虾,开半咗之后即系有8旧! 只只都好新鲜,肉质弹牙爽口🤤黄咖哩都系好足料,系有蛋嘅果种黄咖哩,味道好够,配埋薄饼嚟食超正!👍🏻👍🏻🥗柚子鲜虾沙律 $98个汁mix得好好食呀呢个🥹 有干葱嘅香口但又多多甜少少酸, 劲岩我口味!! 配埋大大旧柚子,爽口弹牙嘅虾,好喜欢~~ 🥬马拉盏炒椰菜苗 $98椰菜苗好嫩,完全唔硬,马拉盏炒落少少辣好惹味呀! 最正系上枱时仲系热辣辣标晒烟,都feel到阵镬气
椰菜苗好嫩,完全唔硬,马拉盏炒落少少辣好惹味呀! 最正系上枱时仲系热辣辣标晒烟,都feel到阵镬气🔥
系去咗骨嘅海南鸡,有鸡味得嚟亦好滑! 好食!🙌🏻
热辣辣脆口弹牙,基本上系我泰菜必点嘅item😌
糯米饭又够热又烟韧,椰浆都俾得好多,我地啖啖都点好多椰浆都够点,唔会好甜但够椰味,芒果都好甜好好食,very nice!!☺️
嚟紧想食泰国菜,嚟铜锣湾就有多个选择喇,encore is a must ! 😎😎😎